Wedstrijden

Wedstrijden en toernooien zijn hartstikke leuk om te doen! Natuurlijk zijn wedstrijdjes best spannend, maar het is ontzettend leuk om andere kinderen van andere clubs te ontmoeten en tegen ze te judoën. Zo kun je alles wat je op de training leert ook echt gaan toepassen. Bij Judo Zwolle kun je op verschillende manieren kennismaken met wedstrijdjudo.

Een van onze wedstrijdjudoka’s in actie

Hoe kun je meedoen aan wedstrijden?

  1. Toernooitjes op de club

Allereerst kun je meedoen aan de toernooitjes die we op de club organiseren. Dan judo je tegen je eigen trainingsmaatjes of clubgenootjes, maar soms ook tegen andere judoka’s die uit de buurt komen. De informatie daarover wordt tijdens de lessen verspreid. Er worden voor diverse leeftijdscategorieën wedstrijdjes georganiseerd, ca. van 6 tot 11 jaar.

2. Opstaptoernooi.

Daarnaast kun je meedoen met een opstaptoernooi bij een andere club uit de regio. Dan kun je ervaren hoe het er op een groter toernooi aan toegaat. De regels daarvoor zijn:

  • Je hebt de witte of gele band
  • Je bent nog geen 12 jaar

3. Regionale of landelijke wedstrijden

Als je een paar keer hebt meegedaan aan een kleiner toernooi kun je beslissen of je het leuk vindt om aan wedstrijdjudo te doen. Dan kun je mee gaan doen aan grotere toernooien, die wat verder weg zijn, of waar soms ook buitenlandse judoka’s aanwezig zijn.

In dat geval kun je ook gaan deelnemen aan de wedstrijdtrainingen. Je kunt met je trainer overleggen of je daar aan kunt beginnen (ong. vanaf 9 jaar)

!Voor de regionale opstapwedstrijden en overige wedstrijden zul je lid moeten worden van de judobond (JBN). Zonder lidmaatschap van de JBN kun kun je namelijk niet ingeschreven worden voor een toernooi!

Aanmelden bij de JBN (Judo Bond Nederland)

Via www.jbn.nl meld je je aan bij de JBN. De contributie hiervoor staat los van de contributie die je betaalt voor Judo Zwolle. De tarieven van de JBN kun je ook vinden op de website van de JBN.

Als je je hebt aangemeld, krijg je een JBN-nummer toegewezen. Vanaf dat moment kun je ingeschreven worden voor toernooien en wedstrijden waarbij jbn-lidmaatschap verplicht is. Je ontvangt dan een judo-paspoort en pasje, welke meteen je betaalbewijs is. In het judo-paspoort worden je banden en slips bijgeschreven.

Lijkt je het leuk om ook meer wedstrijden te doen? En wil je nog meer weten?
Mail dan de wedstrijdsecretaris via judozwollewedstrijden@hotmail.com